>> Tratamentul apei >> Statii dedurizare >> Aquamatic >> Kit DD 08 - 0.6-1.2mc/h


Kit de dedurizare DD 08

Kit-dedurizator-DD-08.jpg
Kitul dedurizator, asemanator unui filtru obisnuit (sau asemanator unui 'filtru' cu polifosfati) se monteaza pe conducta care alimenteaza o instalatie de incalzire cu scopul de a o proteja de depunerile de calciu.
 
Alcatuit dintr-o butelie de 11 litri umpluta cu o rezerva de 8 litri de rasina schimbatoare de ioni, asigura dedurizarea unui volum de apa de circa 200 de ori mai mare decat volumul rasinii la o duritate de 26ºF (Capacitatea ciclica = 40 m³ x ºF).
 
In varianta PRO kitul este echipat si cu un contor de debit ca sa se poata monitoriza durata de viata a rasinii schimbatoare de ioni.


Acest kit poate inlocui o statie de dedurizare obisnuita?

Spre deosebire de o statie de dedurizare obisnuita, a carei rasina se regenereaza automat (cu pretul tabletelor de sare consumate), la acest kit rasina nu se auto-regenereaza ci se inlocuieste. Rasina initiala asigura 5-10 umpleri de instalatii, in functie de puterea instalata si duritatea apei (Capacitatea ciclica a rezervei de 8 litri = 40 m³xºF).


Acest kit are un anumit cost - de ce as cheltui acesti bani in loc sa-i economisesc?

Cine are o instalatie de incalzire in condensare si a inlocuit schimbatorul de caldura in inox, a aflat deja raspunsul la aceasta intrebare; operatia poate costa peste jumatate din pretul unei centrale noi, adica sute de euro. Tabla de inox din care sunt alcatuite aceste schimbatoare este suficient de subtire sa se arda atunci cand mici depozite de calciu se depun la interior, formand de fapt un izolator termic intre peretele de inox si apa. Apa care spala schimbatorul nu mai poate prelua eficient caldura flacarii din cauza acestor depozite si schimbatorul se supra-incalzeste local pana cand se strapunge.
 
Kitul dedurizator lucreaza ca o polita de asigurare pentru utilizator retinand calciul din apa de (re)umplere a instalatiei. Dar este in primul rand o polita de asigurare pentru vanzator, mai ales in perioada de garantie a centralei. Evident, nu numai centrala e astfel protejata de depunerile de calciu dar si radiatoarele, armaturile, intr-un cuvant intreaga instalatie de incalzire (si asta la un cost accesibil!).


Instalare si intretinere

 • Instalare usoara, nu necesita modificarea instalatiilor existente; ocupa sub 1/4 m2 de pardoseala.
 • Nu necesita alimentare electrica sau de alta natura, programare soft, nu consuma sare tablete.
 • Nu necesita o intretinere curenta pe durata de utilizarea a rasinii (pana la epuizarea sa);
 • Unica precautie de care instalatorul trebuie sa tina seama este montarea unui filtru de impuritati in amonte;
 • Prin regenerarea rasinii, dupa epuizarea sa dupa un ciclu de functionare, kitul poate sa fie reutilizat fara probleme;
 • Tester de duritate inclus


Accesorii la cerere

 • Robineti de izolare ½'' cu holender + robinet de culegere a probelor pentru masurarea duritatii apei tratate;
 • Dupa epuizarea testerului de duritate din kitul de livrare, la cerere se pot livra si asemenea kituri.


Certificari

 • Butelia pentru rasina si rasina cationica sunt certificate CE.
 • Butelie din polietilena armata cu fibra de sticla HYTEK - Italia; teava de distributie, difuzor superior si inferior care mentin rasina in coloana.
 • Butelia contine rasina cationica DOW CHEMICAL - Germania pentru retinerea ionilor Ca2+ si Mg2+.


Caracteristici tehnice

Model Coloana Volum butelie (litri) Volum rasina (litri) Racord CAP la instalatie Debit med. (l/h) Debit max. (l/h) Temp. max. (°C) pH apa bruta
DD 08 8"x17" 11 8 ¾'' 600 1200 40 7.0÷9.5
DD 08 PRO 8"x17" 11 8 ¾'' 600 1200 40 7.0÷9.5


Preturi

Cod Model Pret fara TVA
DD0008 KIT DEDURIZATOR DD 08 0
DD0008PRO KIT DEDURIZATOR DD 08 PRO 0